Agrarische Dagen 2015 in Franeker

IMG_20160515_181231Franeker beleeft woensdag 16 tot en met zondag 20 september de 62e editie van de Agrarische Dagen (2016: klik hier). De feestweek vindt haar oorsprong in de veemarkt, die vroeger iedere derde donderdag van september werd gehouden. Drie evenementen springen in het oog: het Agrarisch Treffen en de trekkersbehendigheidstocht op zaterdag en de Oldtimer Meeting op zondag. Hoogtepunt van de feestweek is zaterdag, met jaarmarkt, vrijmarkt, boerenmarkt en de agrarische regionale openlucht-beurs ‘Agrarisch Treffen’.

De trekkerbehendigheidstocht wordt voor de achtste maal gehouden: honderd tractoren leggen een route af door het centrum en landerijen in de omgeving.  Om 9.15 uur start de eerste groep met tien tractoren. De oldtimer meeting op zondag begint om 12.00 uur: dan staat de stad vol oude tractoren, auto’s, motoren en vrachtauto’s. Daarnaast is er voor jong en oud van alles te beleven: een zeepkistenrace op zaterdag, sport, kindervertier, kermis, concerten, demonstraties, culinair genoegen en een straatfestival op vrijdag. Zaterdagavond is als vanouds de Taptoe, dit jaar met muziek, dans en theateracts, en met afsluitend vuurwerk.

 

Lees ook:Agrarische Dagen Franeker – woensdag 14 t/m zondag 18 september
Lees ook:Agrarische Dagen – feestweek in Franeker
Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2014
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Broeker Feestweek 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>