Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure

IMG_20160515_181231Woensdag 22 tot en met zondag 26 juli vinden in Joure de Friese Ballonfeesten plaats (2016: klik hier). Tijdens de feesten is het Friese stadje het decor voor de jaarlijkse Boerebrulloft op woensdag, een traditionele bruiloft in kledij anno 1850 op donderdag 22 juli. Iedere avond stijgen rond 19.30 uur zo’n 35 heteluchtballonnen op vanaf de Nutsbaan, als het weer het toelaat.

Daarnaast is er een randprogramma met voor elk wat wils: markt, circus, muziek, een roofvogelshow, en Lego® bouwwedstrijd en op zondag 26 juli de jaarlijkse oldtimerdag. Zaterdagmiddag is Familiefestival met attracties, voorstellingen en workshops door Circus Salto en een LEGO® Bouwwedstrijd. Om 21.00 uur staat de is er muzikaal vertier in de feesttent. Om 22.30 uur (vrijdag om 22.00 uur) begint de romantische Candlelightning: ballonnen worden op muziek verlicht. Om 24.00 uur spettert vuurwerk de lucht in. Zondag is Oldtimer dag: dan is het terrein vanaf 12.00 uur één groot openluchtmuseum met oldtimers, oude motoren, stationaire motoren, tractoren e n legervoertuigen.

Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2014
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2011
Lees ook:Boerebrulloft en Friese Ballonfeesten Joure
Lees ook:LEGO® World in de Jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>