Haldenbergsche Havenfeesten in Oudenbosch

Het Noord-Brabantse Oudenbosch (boven Roosendaal) staat zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 in het teken van de Haldenbergsche Havenfeesten. Thema dit jaar is ‘Feest in Oudenbosch’, met de focus op de middeleeuwen. Ridders, huurlingen en volgers zetten hun kamp op, demonstreren oude ambachten en laten zien hoe er vroeger gekookt werd. Er zijn shows, demonstraties en optredens van verenigingen, clubs en artiesten. Zo zijn er shows van ridders te paard, roofvogelshows en demonstraties handboogschieten. In de haven van Oudenbosch liggen zeilschepen van de Stroppentocht: traditionele rond- en platbodems uit de 15e eeuw.

In het centrum staan circa 125 stands, winkeliers tonen hun waar ook buiten, de protestantse kerk in de Fenkelstraat biedt een expositie, op de kade staat een podium met live dans- en muziekoptredens en aan de Oost-Vaardeke staat een festivalterras. In 1997 ging Oudenbosch, beroemd om haar basiliek (een verkleinde kopie van de Sint-Pieterskerk in Rome), ging in 1997 op in de gemeente Haldenberge; vandaar de naam Haldenbergsche Havenfeesten.

Lees ook:Leurse Havenfeesten 2012 in Etten-Leur
Lees ook:Leurse Havenfeesten 2013
Lees ook:Riddertoernooi Slot Loevenstein
Lees ook:Etten-Leur: Leurse Havenfeesten 2015
Lees ook:Popronde 2015: kweekvijver voor nieuwe bands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>