Leurse Havenfeesten 2012 in Etten-Leur

Tijdens het pinksterweekend, vrijdag 25 tot en met maandag 28 mei 2012, vindt in het Brabantse Etten Leur de 23e editie plaats van de Leurse Havenfeesten (2013: klik hier). In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgezet, met als doel in 1990 te vieren dat in 1590 Breda werd ontzet. Daarbij speelde de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen een grote rol met zijn list met het Turfschip. Sinds 1990 staan de havenfeesten ieder jaar op de agenda.

De feesten beginnen op vrijdag met de Seniorenmiddag en ‘Montmartre’ op de Leurse Dijk en de Geerkade: een kunstenaarsmarkt met 70 kramen, straattoneel en cabaret. Zaterdagmiddag staat de jaarlijkse Paardenmarkt op de Leurse Dijk, met daarnaast een palingroker, een klompenmaker en andere oude ambachten, shantykoren en oude voertuigen. Zondag begint om 10.00 uur de Grote Jaarmarkt in het centrum, met ruim 300 kramen, straattoneel, een blaaskapellenfestival, oude ambachten en kindervertier. Op Pinkstermaandag start om 13.00 uur de Lelieloop plaats. De opbrengst gaat naar molen de Lelie. Nieuw dit jaar is de Leurse Kunstweek: in de week voor de Leurse Havenfeesten zijn kunstenaars in Etten-Leur-Noord actief.

Lees ook:Leurse havenfeesten in Etten-Leur
Lees ook:Leurse Havenfeesten 2013
Lees ook:Etten-Leur: Leurse Havenfeesten 2015
Lees ook:Leurse Havenfeesten in Etten-Leur
Lees ook:Heerlen krijgt een vaste jaarmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>