Leurse havenfeesten in Etten-Leur

In het pinksterweekend van vrijdag 21 tot en met mandag 24 mei 2010 vinden in Etten-Leur de Leurse Havenfeesten plaats (2013: klik hier). In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgezet, met als doel in 1990 groots te vieren dat in 1590 Breda werd ontzet tijdens de tachtigjarige oorlog. Daarbij speelde de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen een belangrijke rol: zijn list met het Turfschip werd legendarisch. De eerste havenfeesten in 1990 waren zo’n succes, dat ze ieder jaar terugkwamen, dit jaar voor de 21e keer.

 

Een van de doelen is dat de opbrengst ten goede moet komen aan de gemeenschap. Zo kon molen De Lelie aan de Geerkade worden gerestaureerd. De feesten beginnen op vrijdag  met de  Seniorenmiddag en ‘Montmartre’: een kunstenaarsmarkt met 70 kramen, straattoneel en cabaret. de Leurse haven is omgedoopt tot Seine, de Leurse Dijk en de Geerkade tot Place du Tertre’ en molen De Lelie is rood aangelicht. Zaterdagmiddag  is de Leurse Dijk het toneel voor de paardenmarkt, met daarnaast een palingroker, een klompenmaker en andere oude ambachten, shantykoren, oldtimers, oude tractoren en klassieke bromfietsen. Zondag begint om 10.00 uur de Grote Jaarmarkt in het centrum van Etten-Leur, met ruim 300 kramen, straattoneel, een blaaskapellenfestival, oude ambachten en kindervertier. Op Pinkstermaandag vindt de Lelieloop plaats en het Country Linedance Festival.

Lees ook:Leurse Havenfeesten 2012 in Etten-Leur
Lees ook:Etten-Leur: Leurse Havenfeesten 2015
Lees ook:Leurse Havenfeesten 2013
Lees ook:Leurse Havenfeesten in Etten-Leur
Lees ook:Profwielerronde Etten-Leur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>