Popronde 2015: kweekvijver voor nieuwe bands

nederland19[1]Donderdag 1 oktober vindt in Wageningen de eerste show in oktober plaats van Popronde 2015, het grootste rondreizend festival van Nederland, dat ieder najaar plaatsvindt. Van 17 september tot en met zaterdag 28 november doet Popronde 40 steden aan (zie website). Het slotfeest is op 28 november in Amsterdam. In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De Popronde is in iedere stad gratis. 

De Popronde is voor nog onbekende bands een kweekvijver om zich te presenteren buiten de eigen regio en om tour- en speelervaring op te doen. Voorbeelden uit het verleden: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Go Back To The Zoo, Blaudzun en Kensington. Het programma biedt een scala aan muziekstijlen. De Popronde is een showcase-festival en géén wedstrijd. Ieder jaar worden 135 bands uit de circa 1.300 aanmeldingen geselecteerd. De deelnemende podia zijn cafés, theatertjes, platenzaken, galeries, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond zijn dat de etalages voor een nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. In iedere Popronde stad staat een PR infostand bij een centraal gelegen Popronde locatie in het centrum.

Lees ook:Popronde 2014 – kweekvijver waar bands als Racoon, Blaudzun en De Staat begonnen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2013 – gratis side events
Lees ook:Zaterdag 13 augustus: Waterpop 2016 in Wateringen
Lees ook:Haarlem Jazz & More
Lees ook:Parkpop 2013 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>