Dickens Festijn Deventer 2014

Zaterdag 20 en zondag 21 december vindt in Deventer de 24e editie plaats van het Dickens Festijn (2015: klik hier). Voor twee dagen herleeft de tijd van de Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) in de Hanzestad. In de straatjes van het historische Bergkwartier wandelen ruim 950 personages uit zijn beroemde boeken rond: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, de Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkelappen, kantoorklerken en deftige lieden. De toegang is gratis, maar er kan een wachttijd tot anderhalf uur zijn bij de toegang in de Walstraat. Het weekend trekt jaarlijks 150.000 bezoekers. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat bij de schouwburg.

Zie ook: Kerst in Oud-Kampen

Daar wordt het publiek beide dagen van 11 tot 17 uur groepsgewijs binnengelaten. Vrijdagavond is er een kerstconcert in Engelse stijl in de Bergkerk. In de Grote of Lebuïnuskerk staat donderdag 18 tot en met zaterdag 20 december de jaarlijkse kerstmarkt en in de Oude Mariakerk staat 20 en 21 december de jaarlijkse antiek- en brocantemarkt. Op de Brink staat op zaterdag de wekelijkse warenmarkt en op zondag een markt in kerstsfeer. Beide dagen zijn de winkels in de binnen stad open tot 17 uur.  Zondagmiddag zijn er gratis concerten plaats in de Broederenkerk en de Grote of Lebuïnuskerk, met deelname van koren en muziekverenigingen uit de regio..

Lees ook:Dickens Festijn in Deventer
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2012
Lees ook:Dickens Festijn Deventer – 17 en 18 december
Lees ook:Deventer Dickens Festijn 2010
Lees ook:Zaterdag 19 en zondag 20 december: Dickens Festijn Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>