Dickens Festijn Deventer 2012

Zaterdag 15 en zondag 16 december 2012 herleeft de tijd van de Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) in Deventer (2013: klik hier). In de Hanzestad aan de IJssel vindt voor de 22e keer het Dickens Festijn plaats. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Dickens werd geboren. In de straatjes van het historische Bergkwartier wandelen ruim 900 personages uit zijn beroemde boeken rond: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkelappen, kantoorklerken en deftige lieden. De toegang is gratis, maar er kan een wachttijd tot anderhalf uur zijn bij de toegang in de Walstraat. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat, ter hoogte van de schouwburg.

Daar wordt het publiek groepsgewijs binnengelaten; beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. In dit jubileumjaar is in de Bergkerk tot en met 20 januari gratis een speciale Dickens tentoonstelling te bekijken. In de Deventer Schouwburg voert het Rijnstad Vocaal Theater dit weekend ‘A Christmas Carol’ uit. In de Grote of Lebuïnuskerk is tot en met zaterdag 15 december de jaarlijkse kerstmarkt te bezoeken, op de Brink is de wekelijkse warenmarkt en op zondag is er een markt in de kerstsfeer. Zondag is het Kerstkoopzondag en verzorgen kore n en muziekverenigingen uit de omgeving gratis concerten in in het Stadhuis en de Grote of Lebuïnuskerk.

Lees ook:Dickens Festijn in Deventer
Lees ook:Zaterdag 19 en zondag 20 december: Dickens Festijn Deventer
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2014
Lees ook:Dickens Festijn Deventer – 17 en 18 december
Lees ook:Deventer Dickens Festijn 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>