Jubileumeditie Theaterfestival Kerst in Oud Kampen 2014

Theaterfestival ‘Kerst in Oud Kampen’ zet op zaterdag 20 en zondag 21 december de binnenstad van Hanzestad Kampen weer op stelten (2015: klik hier). Van 16 tot 21 uur veranderen de historische straten van de stad weer in een decor die doet terugdenken aan kerst uit vroeger tijden – maar dan gecombineerd met verrassend modern theater. ‘Kerst in Oud Kampen’ beleeft dit jaar haar 15e editie en heeft een naam opgebouwd als theaterfestival, mede dankzij honderden vrijwilligers, theaterschool Ventura en het bedrijfsleven. De bezoekersaantallen schommelen rond de 90.000 bezoekers en daarmee is  het Kamper kerstfeest één van de grootste publiekstrekkers van Overijssel in december (bron: persbericht).

Zie ook: Dickens Festijn Deventer

De jubileumeditie van Kerst in Oud Kampen kent een aantal verrassende acts, juist vanwege het jubileumjaar, en biedt onder meer: straattheateracts, muzikaal vertier, koren, verhalenvertellers, poppenspelers, een nostalgische kermis, een kerstmarkt, een rariteitenkabinet, oude ambachten, het visserijverleden, straatjes in Charles Dickensstijl en niet te vergeten een sfeervolle kerstmarkt. Kampen is één van de prachtige Hanzesteden in de toeristische regio IJsseldelta,  ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd omdat het alles te bieden heeft voor een totaalervaring op het gebied van water-, land- en stadsleven. Beleef bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Geniet van eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis , tapijtstad Genemuiden en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta.

Lees ook:Dickensdagen, -markten en festijnen 2016
Lees ook:Dickensdagen, Dickens kerstmarkten en Scrooge Festivals
Lees ook:Hanzetocht Kampen – eerste in reeks unieke seizoenwandelingen IJsseldelta
Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2013
Lees ook:Verhalenvertellers langs route Hanzetocht Kampen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>