Speciale rondleiding voor blinden, slechtzienden en doofblinden bij tentoonstelling Titanic in Amsterdam EXPO

AmsEXPO_TITANIC_sliderDe tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition is op vrijdag 4 april en dinsdag 15 april speciaal toegankelijk voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers. Amsterdam EXPO organiseert voor hen een rondleiding op maat door de tentoonstelling over de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis, zodat ook deze bezoekers het echte verhaal van de Titanic kunnen beleven. Vrijdag 4 april is vanaf 14:00 uur een groep van de Stichting Doofblinden in Beweging (Dbib) te gast en op 15 april is de Oogvereniging afdeling Amsterdam op bezoek, eveneens vanaf 14:00 uur (bron: persbericht).

Een gids van Amsterdam EXPO neemt de bezoekers mee door de tentoonstelling. Hij wordt daarbij ondersteund door tolken. Bij hoge uitzondering mogen de reconstructies van diverse vertrekken op het schip aangeraakt worden, zodat de deelnemers een idee te krijgen van de luxe, de grootte en de verschillende klassen. Daarnaast wordt een echt onderdeel van de boeg van het beroemde schip en de ijsberg aangeraakt. Ook de audio-effecten, zoals de opgewekte vioolmuziek uit de eerste klasse en het trillen van de motoren diep in het schip dragen bij aan de beleving.

Amsterdam EXPO wil met het aanbieden van dergelijke rondleidingen op maat de tentoonstelling voor iedereen toegankelijk maken. Ook bij BODY WORLDS & The Story of the Heart en Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten werden voorgaande jaren bijzondere rondleidingen voor mensen met een visuele en auditieve beperking georganiseerd. Titanic: The Artifact Exhibition is nog maar enkele weken te bezoeken in Amsterdam EXPO, tot en met 11 mei.

Lees ook:Tentoonstelling Titanic in Amsterdam EXPO trekt ruim 130.000 bezoekers
Lees ook:Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?
Lees ook:Succesvolle familiezaterdagen Titanic: The Artifact Exhibition ook in de voorjaarsvakantie
Lees ook:Nederlanders en Belgen aan boord van de Titanic centraal in EXPO College
Lees ook:Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>