Succesvolle familiezaterdagen Titanic: The Artifact Exhibition ook in de voorjaarsvakantie

Na het succes van de familiedagen in de kerstvakantie bij Amsterdam EXPO, is besloten ook de zaterdagen in de voorjaarsvakantie (15 en 22 februari en 1 maart) tot familiedag te bestempelen. Bij de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition worden extra activiteiten voor families met kinderen vanaf 4 jaar georganiseerd. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen kinderen zich verkleden als Titanic -passagiers en bemanningsleden. Daarna kunnen ze als chique dames en heren uit de eerste klasse, matrozen en kapiteins met de hele familie in stijl op de foto voor de zogenoemde Grand Staircase (bron: persbericht).

Voor de jonge bezoekers is er een gratis kinderaudiogids, een kleurwedstrijd met mooie prijzen en een speurtocht door de tentoonstelling. Basisschoolleerlingen kunnen aan de slag met het spreekbeurtenpakket, gratis te downloaden (klik hier). De expositie blijkt vooral onder de zevende en achtste groepers een groot succes te zijn. Zo is het spreekbeurtpakket in een maand tijd al 1.100 keer gedownload. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de Titanic-familiedagen. Gezinnen profiteren van een speciaal familieticket vanaf € 48. Tickets: zie website.

Aan de hand van authentieke objecten die decennia lang op 4.000 meter diepte op de bodem van de oceaan gelegen hebben, komen bezoekers in deze tentoonstelling alles te weten over de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis. Wat gebeurde er in de nacht van 14 op 15 april 1912, toen de Titanic in aanvaring kwam met een ijsberg en binnen drie uur zonk? Wie zaten er op het schip en hoe was het leven aan boord? Wereldwijd bezochten ruim 25 miljoen mensen reeds deze expositie.

Lees ook:Al 60.000 bezoekers Star Wars Expo in Hoorn
Lees ook:De ijstijd komt tot leven in de kerstvakantie tijdens de familiedagen bij de tentoonstelling Giants of the Ice Age
Lees ook:Games of Thrones: The Exhibiton ook 23 en 24 mei geopend
Lees ook:Streetsmart: hulp aan dakloze gezinnen
Lees ook:Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>