Gondelvaart Giethoorn 2011

De laatste zaterdag van augustus is het Overijsselse Giethoorn het decor van de Gondelvaart Giethoorn:  zaterdag 27 augustus varen verlichte gondels door de gracht (2013: klik hier). Het vindt zijn oorsprong in 1900, toen kinderen de eerste schooldag verkleed en in verlichte gondels naar school gingen. Tegenwoordig zijn tijdens de Gondelvaart niet alleen boten verlicht, maar ook gebouwen, bruggen en tuinen.

Dweilorkesten gaan in een voorprogramma met elkaar de strijd aan wie de beste is; het publiek bepaalt de winnaar. Daarnaast is het drie dagen feest in de grote feesttent op het gemeentelijk parkeerterrein.  De Gondelvaart begint om 20.30 uur aan de Maaiensteeg. De laatste gondel zal het eindpunt aan de Kerkweg rond 23.30 uur bereiken. Het parcours volgt de Dorpsgracht met zijn vele verlichte bruggen; vanaf het voetpad is de Gondelvaart goed te zien. Er wordt entree geheven.

Lees ook:Zaterdag 27 augustus: Verlichte Gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Gondelvaart van Giethoorn
Lees ook:Verlichte Gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Corso –en gondelfeest Vollenhove en Giethoorn
Lees ook:Verlichte gondelvaart Giethoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>