Verlichte gondelvaart Giethoorn

De week voorafgaand aan de laatste zaterdag van augusgus is de Kop van Overijssel altijd in rep en roer. Vollenhove beleeft haar Corsofeest, in aanloop naar het Corso op zaterdag 25 augustus. Het naburige Giethoorn viert ook de hele week feest, in aanloop naar de jaarlijkse gondelvaart (2014: klik hier).

Donderdag gaan de verborgen artiesten uit het dorp als heuse schlagerartiesten de planken op en vrijdag zorgen twee toporkesten voor muzikaal vertier. Zaterdag 25 augustus 2012 begint de verlichte Gondelvaart om 18.00 uur met dweilorkesten en blaaskapellen: het ‘Toet’n en Bloaz’n over ’t Weater Festival’. Om 20.30 uur begint de echte Gondelvaart: veertien versierde gondels varen door het dorp. De grootste uitdaging voor de makers is iets te bouwen dat opvalt en toch onder de vele Gieterse bruggetjes doorkan. De laatste gondel zal het eindpunt rond 23.00 uur bereiken. Het parcours volgt de Dorpsgracht; vanaf het voetpad is de Gondelvaart goed te zien. Er wordt entree geheven. Na afloop is er in de feesttent het gratis toegankelijke Gondelbal. Bruggen, tuinen en gevels zijn verlicht.

Lees ook:Verlichte Gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Zaterdag 27 augustus: Verlichte Gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Verlichte Gondelvaart van Giethoorn
Lees ook:Gondelvaart Giethoorn 2011
Lees ook:Gondelvaart van Giethoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>