De Wonderjaren in Leeuwarden

Het Friese Historische en Letterkundige Centrum Tresoar in Leeuwarden presenteert van juni tot en met 29 augustus de tentoonstelling ‘De Wonderjaren’, jeugd-herinneringen in tekst, beeld en geluid. Drie kunstenaars die in de jaren vijftig opgroeiden laten de jeugd herleven. De persoonlijke geschiedenis wordt tot leven gewekt met verhalen van Frank Groothof (bekend van onder andere Sesamstraat), geluiden van Hannes Wallrafen en foto’s en films, bijeengebracht door Michel Pellanders.

 

Zonder tv, computer of mobiele telefoon en nauwelijks auto’s leek de wereld klein, vaak niet groter dan je eigen huis, school en buurt; maar die wereld was wel een wondere wereld. ‘De Wonderjaren’ is een tentoonstelling voor de hele familie en gaat over jeugdherinneringen, de jaren vijftig maar ook aan andere tijden. Bezoekers kunnen herinneringen aan school, thuis, de buurt en de wijde wereld voelen, luisteren en ontdekken in onder andere een woonkamer, speelhut, klaslokaal en bij een oude solex. De tentoonstelling reist door Nederland en was eerder al te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en museum van Bommel van Dam in Venlo. Er wordt ook aandacht besteed aan Fryslân in de jaren vijftig. In de bioscoop op de studiezaal troont het Fries Film Archief een documentaire over deze tijd en er wordt aandacht besteed aan onder meer Friese (kinder)boeken en muziek. Openingstijden Tresoar, Boterhoek 1: zie website.

Lees ook:Familietentoonstelling ‘Wonderjaren ’50 en ‘60’ in Museum Hoorn
Lees ook:Welcome to the Village in Leeuwarden
Lees ook:Expo ‘Geert Wilders: 10 jaar mediafenomeen’
Lees ook:‘Body Worlds – Animal Inside OUT’ in Natuurmuseum Leeuwarden
Lees ook:Peter de Grote Festival 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>