Mieke Telkamp (82) is overleden

IMG_20160522_122635Mieke Telkamp is in de nacht van woensdag op donderdag in haar woonplaats Zeist overleden. Ze werd 82 jaar. De familie vroeg Anneke Grönloh Producties het nieuws naar buiten te brengen. Telkamp en Grönloh waren goed bevriend. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. De familie laat zich niet uit over de doodsoorzaak.

De Nederlandse zangeres werd als Mieke Telgenkamp in 1934 geboren in Oldenzaal. Ze begon haar carrière in 1952. Ze was de eerste artieste die na de Tweede Wereldoorlog weer liedjes in het Duits opnam, iets wat haar populair maakte bij de oosterburen. In de jaren ’50 en ’60 was ze populair, maar het bekendst werd ze in 1971 met haar nummer ‘Waarheen, waarvoor‘, een vertaling van ‘Amazing Graze‘ (youtube: klik hier). Het nummer wordt veel gebruikt bij begrafenissen en crematies. Telkamp was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Na haar carrière was ze nog regelmatig op tv te zien, zoals als panellid in ANVRO’s Wie-kent-kwis. In maart 2011 nam ze afscheid van het grote publiek bij Omroep Max. Sindsdien leidde ze een teruggetrokken leven.

Lees ook:Corry Brokken (83) overleden
Lees ook:Buikspreker Jeff Dunham (‘Silence, I kill you’) in Ziggo Dome
Lees ook:It’s Showtime Kickboksgala Leeuwarden
Lees ook:Anna Fedorova viert 10 miljoenste view YouTube-video met verrassingsconcert in Concertgebouw
Lees ook:Adèle Bloemendaal (84) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>