Buikspreker Jeff Dunham (‘Silence, I kill you’) in Ziggo Dome

20111208_ziggo_dome[1]Dinsdag 17 september 2013 staat Jeff Dunham in de Amsterdamse Ziggo Dome met zijn show Disorderly conduct. De Amerikaanse buikspreker werd wereldberoemd met zijn pop Achmed the Dead Terrorist, met zijn uitspraak: ‘Silence, I kill you!‘ (klik hier voor filmpje op YouTube). Hij verschijnt samen met de andere bekende poppen, zoals de oude brompot Walter, redneck Blubba J, Peanut en Jose, een stereotype Latino uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Dunham is de populairste komediant van Comedy Central. Zijn shows zijn de best bekeken uitzendingen ooit op deze tv-zender. Meer dan een half miljard mensen zagen zijn filmpjes op YouTube en van zijn dvd’s werden er ruim zeven miljoen verkocht.  In 2009 riep Time Magazine hem uit tot de populairste stand-up comedian van de Verenigde Staten. In dat jaar kreeg hij zijn eigen show The Jeff Dunham Show. De in 1962 geboren Amerikaan begon zijn carrière als buikspreker in 1985 in de Broadwayshow Sugar Babies. In 2003 had hij zijn eerste solo-optreden bij Comedy Central. Ook in Nederland is Dunham populair; zijn shows zijn steevast uitverkocht, zoals ook komende dinsdag in de Ziggo Dome.

Lees ook:Beyoncé in Ziggo Dome Amsterdam
Lees ook:Walking with Dinosaurs in Ziggo Dome Amsterdam
Lees ook:Blue Monday Conference bij Club Ziggo
Lees ook:Blue Man Group in Heineken Music Hall
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Ziggo Dome Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>