Anna Fedorova viert 10 miljoenste view YouTube-video met verrassingsconcert in Concertgebouw

IMG_20160502_142937Donderdagmiddag 8 december werden zo’n 200 toevallige passanten van Het Koninklijk Concertgebouw verrast met een mini-concert door pianiste Anna Fedorova. De gelukkigen werden tot hun verbazing op straat uitgenodigd voor een intiem optreden van de populaire pianiste. Aanleiding was de 10-miljoenste view van de YouTube-video waarin ze te horen is in Rachmaninoffs Tweede pianoconcert. Deze opname uit 2013 werd gemaakt tijdens een Zondagochtend Concert, die al 22 jaar wordt georganiseerd in samenwerking met AVROTROS en elke week live wordt uitgezonden op NPO Radio 4. Bekijk de livestream-video van het verrassingsconcert van 8 december via het YouTube-kanaal van AVROTROS (bron: persbericht).

De succesvolle YouTube-video van Anna Fedorova wordt op dit moment door zo’n 110.000 belangstellenden per week bekeken. De meeste views zijn afkomstig uit de Verenigde Saten, Mexico, Frankijk, Groot-Brittannië en Japan. Opvallend detail is dat de video in Noord Korea 37 keer is bekeken en daar de langste kijktijd per bezoeker scoort, zo’n 36 minuten per bezoek.

Anna Fedorova begon haar professionele piano-opleiding in haar geboorteplaats Kiev en vervolgde deze in Londen en Imola. Onder haar docenten treffen we Norma Fisher en Leonid Margarius. Ook lessen van Alfred Brendel, Menahem Pressler en Andras Schiff waren van groot belang voor haar muzikale ontwikkeling. Anna won belangrijke prijzen tijdens concoursen en maakte snel carrière. Puttend uit een breed repertoire van concerten soleert ze bij grote orkesten, waaronder het Dallas Symphony Orchestra, het Tokyo New City Orchestra en de Nordwestdeutsche Philharmonie, waarmee ze in 2013 het hierboven genoemde Tweede pianoconcert van Rachmaninov speelde.

Lees ook:Miley Cyrus in de Ziggo Dome
Lees ook:Paleis Soestdijk: ‘Appjes van Anna’ – rondleidingen over Anna Paulowna
Lees ook:Buikspreker Jeff Dunham (‘Silence, I kill you’) in Ziggo Dome
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2016 – 30 april t/m 5 mei
Lees ook:Beeld & Geluid: programma februari met Arjen Lubach, Ed van der Elsken, YouTube bootcamps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>