Internationaal Shantyfestival Rotterdam 2016

IMG_20160609_131308Vrijdag 2 tot en met zondag 4 september, tegelijkertijd met de Wereldhavendagen, beleeft Rotterdam rond de Leuvehaven voor de 14e keer het Internationaal Shantyfestival Rotterdam, het grootste shantyfestival van Nederland. Veertig koren uit binnen- en buitenland komen naar de havenstad om in een feestelijke omgeving  hun werkliederen van weleer ten gehore te brengen.

Zie ook: eropuit in september

Het festival wordt gehouden samen met het Havenmuseum, waartoe ook het mariniersmuseum, Maritiem Museum en de Stichting Romeo behoren. Vrijdagavond gaat de 14e editie in de grote tent van start. Op zaterdag en zondag treden op negen podia shantykoren op: fraai uitgedoste koren zingen (veelal vrolijke) werkliederen uit de oude zeilvaart. Langs de kades, in het Maritiem Museum en in de festivaltent is beide dagen een afwisselend programma.

Lees ook:Bie Daip Appingedam – grootste internationale Shantyfestival van Europa
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2010
Lees ook:Havendagen en Shantyfestival Woerden
Lees ook:Shantyfestival Bie Daip Appingedam
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>