Havendagen Terneuzen 2009

IMG_20160531_135831Terneuzen is vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni 2009 het decor van de 28e editie van de Havendagen Terneuzen (2012: klik hier), met rondvaarten, bijzondere schepen, roeiwedstrijden, bedrijfspresentaties en veel entertainment. Verder zijn er markten, kermis, straattheater, Shantykoren, en helikopterrondvluchten een show met modelboten. Vrijdag worden de Havendagen om 17.30 uur op het Veerplein geopend; vanaf 23.00 uur spat vuurwerk de lucht in vanaf de Oostpier en daarna treedt Albert West op in de tent op het Veerplein. Zaterdag vindt in dezelfde tent een bedrijvenbeurs plaats, zijn er demonstraties van oude ambachten in de Veerhaven en een Havenmarkt.

 

‘s Avonds treden Pieter Beense en Dennie Christian op in de tent op het Veerplein en Wolter Kroes in de tent aan de Rondweg. Zondag treedt in diezelfde tent de legendarische Eddy Wallie om 14.00 uur op. Om 18.00 uur begint de vlootschouw op de Westerschelde: het défilé van maritiem Terneuzen ter afsluiting van de Havendagen. Er komen een aantal bijzondere schepen naar de havenstad op Zeeuws Vlaanderen, zoals een antieke stoomsleper, een ultramoderne op zonne-energie varende solarboot en schepen van de Belgische marine. Er zijn twee bijzondere tentoonstellingen: over de berging van de Tricolor in 2003 en de ramp met het Terneuzen stoomschip Cornelis in 1922.

Lees ook:Havendagen Terneuzen 2010
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2014
Lees ook:Havendagen Terneuzen
Lees ook:Havendagen Terneuzen – 24 t/m 26 juni
Lees ook:Havendagen Terneuzen: een ode aan de Schelde

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Havendagen Terneuzen 2009

  1. Pingback: Havendagen Terneuzen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>