Rotterdamse Hotelnacht 2015

IMG_20160609_131308‘Eén nacht is eigenlijk niet genoeg: het programma is bomvol’,  meldt de organisatie van de Rotterdamse Hotelnacht, die zaterdag 17 en zondag 18 januari in de havenstad wordt gehouden. Een Rooftop Winter BBQ, een met gin overgoten diner, of een lobby vol pop-up stores. Cocktails leren shaken van de beste bartenders (en ze opdrinken). Een crooner in de stijl van Michael Bublé of een retro-discofeest. Het programma werd half december gelanceerd in het nhow hotel, dat als eerste hotel was volgeboekt. Het wordt nog lastig kiezen want wie in de nacht van 17 op 18 januari in één van de deelnemende hotels verblijft, krijgt een passe partout voor alle leuke feestjes en events die in die hotels georganiseerd worden (bron: persbericht).

Zie ook: Amsterdamse Hotelnacht

Programma Hotels Rotterdamse Hotelnacht:

In Hilton Rotterdam Hotel kun je niet alleen genieten van een exclusief driegangen diner, maar ook samen met chef Stephan achter de pannen kruipen tijdens een middernachtelijke kooksessie (te regelen via de Facebookpagina van Hilton). Wie nieuwsgierig is hoe dit Rotterdamse icoon reilt en zeilt, mag een kijkje achter de schermen komen nemen.

In het vijfsterrenhotel The Manhattan Hotel verzorgt de chef een Gin Spirited Dinner van seizoensproducten. In The Lobby Lounge drink en dans je op de beats van de dj (cocktails!). Voor de dames staat een touch-up team klaar dat je make-up nog even bijwerkt voordat je het nachtleven van Rotterdam induikt. De volgende ochtend werk je een eventuele kater weg met de Manhattan Bootcamp powered by The Bootcamp Club.

Tulip Inn Rotterdam: wat past beter bij een hotel dat dankzij zijn geschiedenis en ligging scheepvaart ademt dan een captains dinner? De Hotelnacht-gast kan een zeemansdiner nuttigen, inclusief voor- en nagerecht, voor € 17,50 per persoon.

King Kong Hostel: het Saturday Fashion event & dinner is de wintereditie van dit unieke fashion event, waar lokale vintage en/of trendy kledingwinkels hun eigen pop-up store zullen opzetten in onze stijlvolle lobby. Het hoogtepunt van de avond is Simone’s diner – de Braziliaanse chef kookt een gastronomisch driegangen diner voor maar 10 euro!

SS Rotterdam: scheep in voor een rondleiding over dit schip met zijn jaren vijftig interieur en blijf vooral hangen voor de nachtclub waar echte jazz-zanger Baer Traa in de stijl van Frank Sinatra, Jamie Cullum en Michael Bublé zal croonen.

Op het dak van STROOM, met uitzicht op de Euromast, raak je in winterse sferen tijdens de Rooftop BBQ, met vuurkorven, muziek van een DJ, choco-rum, Glühwein, Jägermeister, hotdogs, satés, burgers en bier. Met sneeuwgarantie.

Suite Hotel Pincoffs Rotterdam: artiesten Lu Lu Doxin, Michel Ebben en Bregje Sanne Lacourt laten winterdepressies verdwijnen. Een miniconcert van wonderschone, gevoelige en klassieke liedjes met het knapperende haardvuur in de monumentale bar van Suite Hotel Pincoffs op de achtergrond.

Ibis Rotterdam City Center: leer de kunst van het cocktails mixen van de bartenders van Ibis tijdens de Fabulous Cocktail workshop. Uiteraard mag je hem ook zelf opdrinken, proost.

The Student Hotel: schlagers, bratwursten en glühwein en een foute après ski dresscode: alle ingrediënten voor een perfecte après ski party zijn aanwezig. Es geht sicher los!

Boutique Hotel Quartier du Port: altijd al een hotel willen runnen? Tijdens de Rotterdamse Hotelnacht worden de gasten van dit hotel een dag lang ingezet als manager, Fawlty Towers style. Van het inchecken van nieuwe gasten tot de voorbereiding van het diner, ieder aspect van het hotelwezen komt aan bod. In de bijbehorende kookstudio mogen gasten ook zelf achter het fornuis kruipen.

H2otel: wijde pijpen en glittertopjes in de aanslag, H2otel neemt je mee terug naar de jaren 70, 80 en 90 met swingende discohits tijdens The Best Disco Party in Town. De geweldige band PARTNERS zorgt voor de uitvoering van tal van deze golden oldies.

In de bar & kitchen van nhow Rotterdam kun je letterlijk genieten op niveau. De BAR van dit bijzondere lifestyle hotel kijkt uit op de Erasmusbrug en skyline van Rotterdam. Speciaal voor de Rotterdamse hotelnacht pakt nhow extra uit met bekende Rotterdamse DJ’s en een cocktailbar van Barrelproof. Vooraf kunnen hotelnacht-gasten dineren in de KITCHEN.

Holiday Inn Express Rotterdam: niets slaapt zo lekker als een strak opgemaakt hotelbed. Maar na de Workshop Hotelbed opmaken, ligt jouw eigen bed er net zo mooi opgemaakt bij. Maar eerst slaap je natuurlijk nog een luxueus nachtje tussen de lakens van het Holiday Inn Express.

Bilderberg Parkhotel Rotterdam: deze populaire dans en netwerkborrel mag door zijn toepasselijke naam natuurlijk niet ontbreken op de Rotterdamse Hotelnacht. Speciaal hiervoor organiseert het hotel een mini editie van De Lobby.

citizenM Rotterdam: het hotel trommelt voor de Rotterdamse Hotelnacht de resident dj’s op. Zoals je gewend bent kun je in dit fantastische hotel dansen tot in de late uurtjes.

Hostel ROOM Rotterdam: een lekker Rotterdams bakkie drinken of tijdens een workshop een goede kop koffie leren maken. Hiervoor ben je bij Hostel ROOM aan het juiste adres. Ook organiseert het hostel een Open Mic Night. Tijdens de avond opent het ROOM podium voor talentvolle en verrassende artiesten.

Het volledige programma van de Rotterdamse Hotelnacht is binnenkort te vinden op de website, www.rotterdamsehotelnacht.nl. Hier is tevens te vinden voor welke diners en activiteiten vooraf gereserveerd moet worden. Bij het boeken van een kamer ontvangt de gast 2 passe partouts. Daarnaast zijn de passe partouts (€ 15,00 per stuk) in aanloop naar de nacht ook los te bestellen via de website.

 

Lees ook:Amsterdamse Hotelnacht
Lees ook:Amsterdamse Hotelnacht 2015
Lees ook:48 uur van Den Haag
Lees ook:Amsterdam viermaal in top tien smerigste hotels
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>