Hartverwarmende Winter in Zwolle Tijdens IJsbeelden festival

Programmalijn Sterke stedenZwolle maakt zich op voor de grootschalige wintercampagne Winter in Zwolle. Sprookjesachtige voorstellingen in Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel, ’s lands mooiste boekhandel in winterse sferen, magische tentoonstellingen in Museum de Fundatie en natuurlijk het IJsbeelden Festival – het grootste winterevenement van Nederland – van 6 december tot en met 25 januari. Aangevuld met winterse stadswandelingen, top (cultureel) uitgaansaanbod, sfeervolle winkels, koopzondagen, ijskoude (horeca)acties en arrangementen heeft de binnenstad van Zwolle voor elk wat wils (bron: persbericht).

Zie ook: Winterbreak Roermond

Het thema van het IJsbeelden Festival is ‘World in Motion’ en toont opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen zoals ‘de Titanic’. Maar in de NS-loods is ook extra entertainment zoals een bioscoop, kermisattracties, een klimtoren, springkussens en een gaming zone. Samen met de Sprookjes-driedaagse in Theater De Spiegel en Schouwburg Odeon een ideaal gezinsuitje tijdens de kerstvakantie. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Museum de Fundatie bij aansprekende tentoonstellingen als ‘Van Gogh tot Cremer – Nederlandse kunstenaars in Parijs, ‘Lotta Blokker – The Hour of the Wolf’ en Sluijters’ Grote Oorlog. Nog een gouden cultuurtip: de theatermarathon ’24 uur vooruit’ in Schouwburg Odeon.

Even op temperatuur komen kan bij Waanders In de Broeren: in de monumentale Broerenkerk kun je shoppen, lunchen en koffie drinken. Naast de vier grote publiekstrekkers heeft Zwolle meer te bieden. Voor een winterse totaalervaring zijn er IJskoude acties van tachtig Zwolse ondernemers verzameld in een actieflyer die vanaf 12 december verspreid wordt. Tussen IJsbeelden Festival (bij uitgang achterzijde NS Station) en de Eekwal in het centrum biedt Connexxion in de weekenden en de kerstvakantie gratis pendeldiensten aan. Op vertoon van een ticket van IJsbeelden Festival of de actieflyer kan iedereen gebruik maken van deze winterse acties. De deelnemende winkels, horeca en highlights zijn zichtbaar door de IJskoude actiesticker.

Lees ook:Sprookjes3-daagse in Zwolle
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2011
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2014
Lees ook:Zaterdag 12 december opent IJsbeelden Festival Zwolle haar deuren
Lees ook:Stadswandeling Zwolle nu ook in Engels en Duits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>