Cinekid Festival 2013

Zaterdag 16 tot en met vrijdag 25 oktober, tijdens de herfstvakantie, vindt de 27e editie plaats van Cinekid, het mediafestival voor de Jeugd (2014: klik hier). Het hoofdfestival is in Amsterdam, maar daarnaast zijn er satelliet-festivals op 30 locaties in heel Nederland. De officiële opening is op woensdag 16 oktober in Pathé Tuschinksi in Amsterdam met de Zweedse jeugdfilm ‘Eskil & Trinidad’. In de hoofdstad vindt het festival plaats op het Westergasfabriekterrein.

Wat ooit begon als bescheiden filmfeestje voor kinderen tijdens de herfstvakantie, groeide uit tot een compleet filmfestival, met daarnaast gedurende het jaar workshops en lesprogramma’s voor het onderwijs, bibliotheken, culturele instellingen en buitenschoolse opvang. Op de slotdag van het festival worden verschillende prijzen uitgereikt: de Cinekidleeuwen voor de beste kinderfilms en de Cinekid Kinderkast televisieprijzen. Voor professionals zijn er verschillende workshops, seminars en expert meetings.

Lees ook:Cinekid Kinderfilm Festival 2012
Lees ook:Cinekid Festival 2017
Lees ook:Zaterdag 17 oktober begint het Cinekid Festival
Lees ook:Dertigste verjaardag kinderfilmfestival Cinekid – 15 t/m 21 oktober
Lees ook:Cinekid viert jubileum met rouwrand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>