Zaterdag 17 oktober begint het Cinekid Festival

IMG_20160524_151352Zaterdag 17 oktober begint de 29e editie plaats van Cinekid, het mediafestival voor de Jeugd tijdens de herfstvakantie (2016: klik hier). Cinekid Amsterdam duurt tot en met zondag 23 oktober, Cinekid op Locatie tot en met 1 november. Thema dit jaar is Imagine. Meer dan 60.000 kinderen komen al dan niet met hun ouders kinderfilms, -documentaires en tv-films bekijken en beleven. Het hoofdfestival is in de Westergasfabriek in Amsterdam, maar daarnaast draaien er films op 39 locaties in heel Nederland.

Donderdag 22 oktober worden de Cinekid Awards uitgereikt in de Westergasfabriek. In het MediaLab - de digitale speel- en leertuin voor kinderen van 4 tot 14 jaar – zijn workshops en masterclasses, games en interactieve installaties. Het lab wordt omgetoverd tot een magische wereld zoals in Alice in Wonderland: het boek bestaat 150 jaar. Wat ooit begon als bescheiden filmfeestje voor kinderen tijdens de herfstvakantie, groeide uit tot een compleet filmfestival, met daarnaast gedurende het jaar workshops en lesprogramma’s voor het onderwijs, bibliotheken, culturele instellingen en buitenschoolse opvang.

Lees ook:Cinekid Festival 2017
Lees ook:Dertigste verjaardag kinderfilmfestival Cinekid – 15 t/m 21 oktober
Lees ook:Cinekid Kinderfilm Festival 2012
Lees ook:Cinekid Festival, mediafestival tijdens hefstvakantie
Lees ook:Cinekid viert jubileum met rouwrand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>