Cinekid viert jubileum met rouwrand

Woensdag 12 tot en met vrijdag 21 oktober 2011, tijdens de herfstvakantie, vindt de 25e editie plaats van Cinekid, het internationale Film-, Televisie -en Mediafestival voor de Jeugd (2012: klik hier). Prins Willem-Alexander en prinses Máxima wonen de opening van het lustrumeditie bij: feest met een rouwrand, want Cinekid verliest in 2013 de jaarlijkse subsidie. Bezuinigingen van gemeenten komen daarbij, vreest de organisatie, dat het gat probeert te dichten met onder meer donaties.

Hoofdlocatie is de Amsterdamse Westergasfabriek, maar Cinekid komt naar 30 steden. De openingsfilm van het festival is  ‘Patatje Oorlog’, met onder andere Johnny de Mol over een vader die oorlogsfotograaf is. Wat ooit begon als bescheiden filmfestivalletje voor kinderen in de herfstvakantie, groeide uit tot een compleet filmfestival, met daarnaast gedurende het jaar workshops en lesprogramma’s voor het onderwijs, bibliotheken, culturele instellingen en buitenschoolse opvang. Kinderen brengen steeds meer tijd door met visuele media. Cinekid wil de kwaliteit ervan bevorderen en kinderen actief betrekken bij de media. Tijdens het festival worden verschillende prijzen uitgereikt: de Cinekidleeuwen voor de beste kinderfilms en de Cinekid Kinderkast televisieprijzen. De winnaars worden donderdag 20 oktober tijdens de prijsuitreiking van Cinekid bekendgemaakt. Voor professionals zijn er verschillende workshops, seminars en expert meetings.

Lees ook:Cinekid Festival 2017
Lees ook:Cinekid Festival 2013
Lees ook:Cinekid Kinderfilm Festival 2012
Lees ook:Dertigste verjaardag kinderfilmfestival Cinekid – 15 t/m 21 oktober
Lees ook:Zaterdag 17 oktober begint het Cinekid Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>