Damster Stadsfeesten in Appingedam

Het Groningse Appingedam beleeft iedere zomer de Damster Stadsfeesten, met uiteenlopende evenementen. Zaterdag 8 juni 2013 is de eerste: het Stadshavenfestival, van 11.00 tot 22.00 uur op diverse locaties in het centrum. Het is de opwarmer voor het Internationale Shantyfestival Bei Daip op 23, 24  en 25 augustus. De echte aftrap van de Stadsfeesten is de Nacht van Appingedam op vrijdag 28 juni, met van 22.00 tot 04.00 uur muzikaal vertier. De dag erop vindt de Stadsloop plaats, een internationale wedstrijdloop over 10 kilometer en meerdere prestatielopen. Zondag 30 juni is Appingedam het domein van motoren tijdens de Chopperday.

De Gondelvaart op 6 september is een ander vast onderdeel van de Damster Stadsfeesten die zaterdag 14 september worden afgesloten met de Damsterdag, een feest dat al decennia bestaat. Hoogtepunt op deze dag is het papiercorso: met papier versierde praalwagens, fietsen en skelters trekken door dor stad, begeleid door muziekcorpsen.

Lees ook:Damster Stadsfeesten en Gondelvaart Appingedam
Lees ook:Gondelvaart en Venezia del Nord in Appingedam
Lees ook:Verlichte gondelvaart Aldeboarn (Heerenveen) op vrijdag 26 augustus
Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee – opening zomerseizoen
Lees ook:Bie Daip Appingedam – grootste internationale Shantyfestival van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>