Gondelvaart en Venezia del Nord in Appingedam

Vrijdag 7 september 2012 vindt in het Groningse stadje Appingedam voor de 18e keer de Gondelvaart plaats. Om 21.00 uur start de sprookjesachtige optocht van versierde en verlichte boten over het Damsterdiep in het centrum van het stadje. In 1994 vond de eerste Gondelvaart plaats; inmiddels is het uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie die jaarlijks honderden toeschouwers trekt. Na de Gondelvaart begint de Muzieknacht, met live muziek in de horecazaken.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 september is het centrum het decor van het Italiaanse weekend Venezia del Nord, met straattoneel, dans en muziek, gondelrace, kunstmarkt, braderie en verschillende andere kunst- en cultuuractiviteiten. Voor en na de Gondelvaart is er een muziekoptreden. De Gondelvaart maakt deel uit van de Damster Stadsfeesten (2013: klik hier) die zaterdag 17 september worden afgesloten met de Damsterdag, een feest dat al decennia bestaat. Hoogtepunt is het papiercorso: met papier versierde praalwagens, fietsen en skelters trekken door dor stad, begeleid door muziekcorpsen.

Lees ook:Damster Stadsfeesten en Gondelvaart Appingedam
Lees ook:Damster Stadsfeesten in Appingedam
Lees ook:Verlichte gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Zaterdag 20 augustus: Gondelvaart Koedijk – de grootste van Nederland
Lees ook:Bie Daip Appingedam – grootste internationale Shantyfestival van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>