Meifestival Wijk aan Zee – opening zomerseizoen

Woensdag 8 tot en met zondag 12 mei vindt in Wijk aan Zee (boven IJmuiden) voor de 23e keer tijdens het Meifestival plaats: de start van het zomerseizoen (2015: klik hier). Het dorp achter de duinen viert vijf dagen feest met en dag- en een avondprogramma, met een braderie, kermis en een feesttent met (gratis) live optredens. Vast onderdeel is de wedstrijd Spijkerbroekhangen in de feesttent: iedereen kan een gooi doen naar de eretitel ‘Spijkerbroekenhangchamp’ en prijzen winnen. Op Hemelvaartsdag is de jaarlijkse braderie, de 23e Meifestival Sponsorloop en zijn er oud-Hollandse spelen als katknuppelen (de kat is van pluche) en ‘Waar schijt de koe’.

Het wordt ook wel ‘schijt je rijk’ of ‘kak in het vakje’ genoemd en is op veel braderieën een vast onderdeel; de opbrengst gaat meestal naar een goed doel. Vrijdag is er in Wijk aan Zee een dansles op de dorpsweide en kosten alle attracties op de kermis één euro tijdens de kindermiddag. Zaterdag is het voor de tweede maal Rock’n Roll Beach Day en wordt het dorp overspoeld door Amerikaanse auto’s en motoren en zijn er diverse Rock ‘n Roll-bands. Zondag (Moederdag) wordt het Meifestival afgesloten met een braderie.

Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee 2015
Lees ook:Woensdag 4 – zondag 8 mei: Meifestival Wijk aan Zee
Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee
Lees ook:Zomerfeest Tiel
Lees ook:Laatste dahliacorso Lemelerveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>