Halfvastenfeesten Zeeland

Dit weekend (9 en 10 maart) zit de vastenperiode voor katholieken er voor de helft op (2014: klik hier). Van carnaval tot Pasen eten en drinken gelovigen veertig dagen lang alleen het hoogstnoodzakelijke. Om dat vol te kunnen houden, worden hier en daar de teugels halverwege de periode even gevierd met Halfvastenfeesten. In België komt Halfvasten veel voor, compleet met optochten; in ons land vindt het sinds jaren plaats in het Brabantse dorp Zeeland (ten zuidoosten van Oss): hier is Halfvasten uitgegroeid tot een festival.

Het kerkdorp telt circa 6.000 zielen, maar tijdens het festival komen er zo’n 25.000 bij. Op een weiland aan de Reekseweg is het evenemententerrein opgebouwd, met optredens, theater, workshops en een kermis. Zaterdagavond zijn er optredens van 19.00 tot 01.00 uur, van onder meer Vinzzent, Django Wagner, Miss Montreal en Tilt (toegang vanaf 16 jaar). Zondag is er vertier voor jong en oud. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Naast een brunch., workshops en andere activiteiten zijn er optredens van onder andere Monique Smit, René Schuurmans, Sieneke, de Tribute to the Cats band en diverse lokale bands.

Lees ook:Halfvastenfeest – even bijkomen van het strenge vasten
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland 2011
Lees ook:Halfvastenfeesten – halverwege de vastentijd even de teugels laten vieren
Lees ook:Kaais Zomercarnaval Oosterhout 2011
Lees ook:Bierpop 2016 met eerste indoor festivalcamping van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>