Halfvastenfeesten – halverwege de vastentijd even de teugels laten vieren

2014-GRANDEKomend weekend (29 en 30 maart) zijn katholieke gelovigen halverwege hun periode van vasten (2015: klik hier). Van carnaval tot Pasen eten en drinken gelovigen veertig dagen lang alleen het hoogstnoodzakelijke. Om dat vol te kunnen houden, worden hier en daar de teugels halverwege de periode even gevierd met Halfvastenfeesten. In België komt Halfvasten veel voor, compleet met optochten; in ons land vindt het sinds jaren plaats in het Brabantse dorp Zeeland (ten zuidoosten van Oss): hier is Halfvasten uitgegroeid tot een festival, dit jaar het begin van het festivalseizoen.

Het kerkdorp telt circa 6.000 zielen, maar tijdens het festival komen er ‘een stuk of wat’ bij. Op een weiland aan de Reekseweg is het evenemententerrein opgebouwd, met vijf areas, zeven stages en 100 acts, met toppers als Waylon, Di-rect, Van Velzen en Nielson, maar ook dance- en hardstyle Dj’s en zangers van het Nederlandstalige lied. Nieuw dit jaar is de Crazy World of Fantasy. Daarnaast zijn er in het zuiden een paar Halfvasten-optochten. In Afferden in Noord-Limburg start zaterdag 14.00 uur de Hanfvastenoptocht, in Deurne om 19.30 uur de Heilight Parade, in Bladel (zuidwest van Eindhoven) om 20.00 uur de Blaalse Lichtstoet en in Groesbeek zaterdag 20.11 uur de Verlichte Halfvastenoptocht.

Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland
Lees ook:Citymoves Zwolle met Di-Rect en Armin van Buren
Lees ook:City of Dance Festival Middelburg met camping op andere locatie
Lees ook:Night of the Stars in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>