Halfvastenfeesten Zeeland 2011

Het eerste weekend zit de vastenperiode voor katholieken, die begon na carnaval en loopt tot Pasen, er voor de helft op: reden om in het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland (ten zuidoosten van Oss; 2013: klik hier) de carnavalsfeesten nog eens dunnetjes over te doen: met de Halfvastenfeesten van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april 2011. Sinds 43 jaar laten de dorpelingen de teugels heel even vieren. Dat doen de Belgen al jaren met carnavalsstoeten door de steden. Zondag 3 april trekt voor de 43ste keer een (vernieuwde) parade door Zeeland.

De focus van de optocht ligt niet meer uitsluitend op carnaval, maar ook op thema’s als het Braziliaanse en Antilliaanse carnaval en showwagens die in een dance-parade niet zouden misstaan. De optocht start om 14.00 uur. Ook op zondag begint om 11.00 uur het straatfestival op het feestterrein aan de Reekseweg. De dagen ervoor is het partytime in het dorp, vrijdag met onder meer Nick & Simon, Frans Duyts en de 3Js, zaterdag (de Nacht van Halfvasten) met onder meer Xander de Busonjé, Jeroen van der Boom en Ben Sanders; zondag zijn er optredens van onder andere Tilt, Rehab en Party Squad.

Lees ook:Halfvasten feesten Zeeland
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland
Lees ook:Verlichte carnavalsoptochten
Lees ook:Storm domper voor Halfvastenfeest Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>