Amsterdam Dance Event 2011 – grootste clubfestival ter wereld

Woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober 2011 verwacht Amsterdam duizenden muziekliefhebbers uit binnen –en buitenland voor de 16e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE, 2012: klik hier), een initiatief van auteursrechtenorganisatie BUMA. ‘Wat het festival van Cannes is voor de filmindustrie, is ADE voor de Dancemuziek’, zegt algemeen directeur Richard Zijlma. Zijn festival groeide de afgelopen jaren uit tot het grootste clubfestival ter wereld en de meest toonaangevende conferentie ter wereld over elektronische muziek, aldus de organisatie.

De conferentie vindt vooral plaats in De Balie en Felix Meritis trekt een slordige 3000 muziekprofs uit tientallen landen. Daarnaast staan in de herfstvakantie ruim 700 artiesten op 52 podia. In de hele stad openen clubs en andere uitgaansgelegenheden hun deuren, waaronder de Amsterdamse poptempels Paradiso en de Melkweg. Op de openingsdag vindt in Felix Meritis het Amsterdam Dance debat plaats, georganiseerd door Nachtburgemeester van Amsterdam, Dj Isis, voor iedereen gratis toegankelijk. Voor de andere activiteiten zijn tickets of passe-partouts vereist: zie website. Dit jaar worden voor het eerst de DJ MAG Top 100 DJ’s Awards uitgereikt op dit evenement: de belangrijkste prijzen voor dj’s te wereld werden tot nu toe in Londen uitgereikt, maar dan waren de artiesten in Amsterdam voor het ADE.

Lees ook:Amsterdam Dance Event barst los
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2012
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2013
Lees ook:Dance event 5 Days Off in Amsterdam
Lees ook:Melkweg Amsterdam luidt op 30 december vast het einde van het jaar in met ‘Helemaal Melkweg’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>