Dauwpop Hellendoorn

Donderdag 1 mei 2008 vindt in Hellendoorn het jaarlijkse popfestival Dauwpop plaats (editie 2013: klik hier). Traditiegetrouw vindt dit festival – dit jaar de 13e editie – op Hemelvaartsdag plaats. Er zijn meerdere podia: de Mainstage, het Enge Bospodium, de Surprisestage en nieuw: de Dance Arena. Ook nieuw is het straattheater. Popgroepen uit binnen –en buitenland, zoals Alain Clark, Racoon, Van Velzen, dj’s als Giel Beelen en DJ Dean en liedjeszangers Dries Roelvink en Jeroen van der Boom brengen een breed muzikaal scala: pop, rock, metal, dansmuziek, soul en Nederlandstalige liedjes.

 

Ondanks het succes hield de organisatie het festival ‘kritisch onder de loep: je moet creatief blijven. We gaan Dauwpop een flashy karakter geven.’ Mensen als Tiësto en Anouk traden er op en op de zaterdag erna grootheden als Status Quo, Simple Minds en Deep Purple. Dit jaar blijft die dag onbenut: ‘Dit jaar valt Hemelvaartsdag erg vroeg: de artiesten die op ons verlanglijstje stonden, toeren allemaal pas later’, zegt Frank Satink, één van de organisatoren. Van een mini-Lowland wil hij niks horen: ‘Nee, wij hebben een eigen smoel. Kijk alleen maar naar de ligging van het terrein, die is uniek. Bovendien is onze muzikale programmering diverser dan op Lowlands.’ Er worden tienduizend mensen verwacht..

 

Lees ook:Dauwpop 2013 in Hellendoorn
Lees ook:Deep Purple in Heineken Music Hall
Lees ook:Dauwpop Hellendoorn 2011
Lees ook:Dauwpop 2012
Lees ook:Dauwpop Hellendoorn

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dauwpop Hellendoorn

  1. Pingback: Nightmare Outdoor in Hellendoorn | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>