Meer vuurwerkvrije zones met oud en nieuw

Vorig jaar waren er met oud en nieuw vuurwerkvrije zones in 19 gemeenten, waar afsteken van vuurwerk is verboden. Dit jaar zijn de regels aangescherpt en zijn er meer vuurwerkvrije zones. Begin december stond de teller op 33 gemeenten. Veel van die zones liggen rond verzorgingshuizen, kinderboerderijen, winkelcentra en andere kwetsbare plekken.

Zie ook: AD Oliebollentest 2014

Het is nog niet te zeggen of er meer zones bijkomen en ook is niet duidelijk hoe het verbod wordt gehandhaafd. Dit jaar is de verkoop van vuurwerk van 29 tot en met 31 december toegestaan en mag het alleen op oudejaar van 18.00 tot 02.00 uur worden afgestoken, maar in Amsterdam hoorde ik het met de kerstdagen af en toe al knallen. Veel mensen hebben last van vuurwerk, vooral te vroeg afgestoken en illegaal knalvuurwerk. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de regels geïnventariseerd, die de vuurwerkoverlast moeten verminderen.

Lees ook:Vuurwerkvrije zones in 19 gemeenten
Lees ook:Vuurwerk tijdens jaarwisseling steeds minder vanzelfsprekend
Lees ook:Feesten en vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Lees ook:Feesten en vuurwerkshows tijdens jaarwisseling 2016-2017
Lees ook:Raad van State: Hilversum mag afsteken vuurwerk verbieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>