Heamiel, ‘de kroon op juni’ in Bolsward – 22 t/m 25 juni

IMG_20160515_181231Woensdag 22 tot en met zaterdag 25 juni beleeft het Friese Bolsward de 64e editie van Heamiel, het feest waarop wordt gevierd dat al het hooi is binnengehaald. De kermis gaat op woensdag open, en woensdagavond vindt traditiegetrouw de intocht plaats, waarbij het laatste hooi van het land wordt binnengehaald, met versierde praalwagens, de Heakeninginne en haar hofdames. Iedereen mag meedoen met versierde wagens, fietsen of ‘wat uw fantasie u ingeeft’.

Een deskundige jury oordeelt wie in de prijzen valt. Direct na de opening volgt het jaarlijkse Ringrijden in de binnenstad. De dagen erop is er kermis, veel sport, muziek- en dansoptredens en zijn er gratis rondvaarten door de grachten. Donderdag is de jaarlijkse Heamielmarkt en de Heamielmaaltijd, ‘s avonds raast de Wielerronde door de stad en is er een gratis concert van het Fries Symfonie Orkest in de Martinikerk. Vrijdag is er veel sport: een concours Hippique, de Rubberbotenrace en de Grachtenloop. ‘s Avonds vindt in het Julianapark voor de 23e keer het gratis muziekspektakel Night of the Heamiel plaats.

Zaterdag is er Kindervrijmarkt en opnieuw veel sport: concours hippique, zwemwedstrijden, een voetbalclinic, de strijd om de Sterkste Man van Súdwest Fryslán. Verder is er het straatfestival BOLStjurrich en zijn er optredens van internationale folkloristische dansgroepen en stadsrondvaarten. ‘s avonds is Sporthal “De Middelzee’ het domein van het Internationaal Dansspektakel. Op de slotavond treedt onder meer Di-Rect op en wordt Heamiel rond 0.45 uur afgesloten met een Vuurwerkshow in het Julianapark.

Lees ook:Heamieldagen Bolsward 2012
Lees ook:‘t Euifeest Hasselt in de Kop van Overijssel
Lees ook:Concours Hippique Hoofddorp 2010
Lees ook:Rolde Paardenmarkt en feestweek
Lees ook:Concours Hippique Haarlemmermeer 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>