Rolde Paardenmarkt en feestweek

Donderdag 9 tot en met dinsdag 14 september 2010 viert het Drentse Rolde (bij Assen) haar jaarlijkse feestweek, met op dinsdag de 225 editie van de Roldermarkt: de paardenmarkt op de Brink. Donderdag wordt geopend met een historische bruiloft om 19.30 uur. Vrijdag begint de kermis en het podiumprogramma in de Feesttent en er zijn kinderactiviteiten. Zaterdag zijn  sporten aan de beurt en daarnaast de Fjordenkeuring, een optocht van versierde wagens en de taptoe met afsluitend vuurwerk.

 

Zondag vindt  na een ontbijt met het hele dorp het Rabo Concours Hippique plaats om de Roldermarktcup, de Kindermarkt, de Kunstmarkt en nogmaals de optocht van de dag ervoor. Maandag begint met de seniorendag; daarna volgt de Nacht van de Roldenaren, het jaarlijkse swingfeest. Dinsdag is de grote dag: de 225e Rolder paardenmarkt. Daarnaast is er een goederenmarkt, een veulenveiling, de landbouwmechanisatiebeurs en muzikaal entertainment.

Lees ook:Paardenmarkt Ameide beleeft 335e editie
Lees ook:Paardenmarkt Beusichem sinds 1461
Lees ook:Rodermarkt Feestweek
Lees ook:Roden Paardenmarkt en feestweek
Lees ook:CHIO Rotterdam: paarden én Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>