Amsterdam Fashion Week – juli 2015

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Amsterdam kent tweemaal per jaar een mode-event: de Amsterdam Fashion Week (AFW). De zomereditie is van vrijdag 3 tot en met maandag 13 juli, in de Westergasfabriek van 10 tot en met 13 juli (winter 2016: klik hier). Stelde Nederland lange tijd op modegebied weinig voor, langzaam maar zeker veroveren mode-ontwerpers en catwalk-modellen van eigen bodem de wereld. Dat blijkt ook uit het groeiende succes van de AFW, die nu 10 jaar bestaat en inmiddels hoort tot de grootste lifestyle- en mode-evenementen van Nederland.

De modeweek staat in het teken van de Nederlandse mode, Nederlandse couturiers, catwalks, modeshows, modellen en goodiebags. Zowel bekende namen als aanstormend talent krijgen de kans zich te laten zien. Tot voor kort waren de modeshows in de Westergasfabriek alleen toegankelijk voor insiders en genodigden, maar tegenwoordig kan iedereen tickets kopen. Naast mode op topniveau biedt de modeweek iedere editie tien dagen Downtown: ‘During Zalando’ biedt van 3 tot en met 9 juli Zalando’s Mobile Fashion House op het Westergasterrrein, iedere dag van 12.00 tot 20.00 uur. Daarnaast zijn er op verschillende locaties in de stad side-events. Op 10 en 11 juli staat het mobiele modehuis in Roest, en op 12 juli op Pllek aan de noordelijke IJ-oever.

Lees ook:Amsterdam Fashion Week start vrijdag 8 januari als Fashion Week Nederland
Lees ook:FashionWeek Amsterdam opent 7 juli met Lichting 2016
Lees ook:Amsterdam Fashion Week juli 2012
Lees ook:Amsterdam Fashion Week 2015: misschien de laatste?
Lees ook:Modeweek Downtown Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>