Grachtenfestijn Groningen

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september beleeft de stad Groningen een nieuw evenement: de eerste editie van het Grachtenfestijn Groningen. Het moet vooral een duurzaam festijn worden, waar op en rondom de grachten van de stad van alles te beleven is: muziek, lekker eten en drinken, boten bekijken en culturele activiteiten. Hoogtepunt belooft de Grachtenparade te worden, een bonte stoet van uiteenlopende vaartuigen. Vanaf 10.00 uur verzamelen de boten zich bij rondvaartbedrijf KOOL en varen dan naar de startlocatie bij de Reitdiephaven.

Op de Hoge der Aa staat een informatiemarkt over duurzaamheid en het hoofdpodium, met vooral klassieke muziek. Langs de terrassen aan de grachten varen de Jazzboor en de Artiestenboot met live muziek en het Groninger Museum biedt Jazz sessons. Op de Diepenring, waar de meeste ‘echte’  woonboten liggen, wordt naar de mooiste woonboot gezocht.

Lees ook:Christmas Canal Parade Amsterdam
Lees ook:Lichtjesavond Alkmaar – zaterdag 3 september
Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari
Lees ook:Amsterdam Light Festival
Lees ook:Utrecht ‘mooiste grachtenstad van Europa’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>