Christmas Canal Parade Amsterdam

Donderdag 23 december 2010 vindt in Amsterdam de Christmas Canal Parade plaats. Vanaf 17.30 uur varen circa veertig versierde en verlichte boten in een optocht door de grachten. Bekende en talentvolle ontwerpers creëren een sprookje op het water op het thema ‘Lichtfeesten in de wereld’, een verwijzing naar de diversiteit aan religies in de hoofdstad. Amsterdam telt veel religies en 178 nationaliteiten.

Vanaf de boten en bruggen brengen een groot aantal koren kerstmuziek ten gehore. Publiek kan kaarten kopen voor zitplaatsen aan boord van één van de deelnemende rondvaart –en salonboten en daardoor onderdeel uitmaken van de verlichte parade. Zij moeten zorgen rond 17.00 uur op het Zouthaventje te zijn, waar de schepen om 17.30 uur vertrekken naar de startlocatie op de Prinsengracht. Daar begint de Christmas Canal Parade om 18.30 uur. De tocht eindigt op de Amstel en duurt tot circa 21.00 uur. Cafés schenken glühwein en warme chocolademelk op de bruggen boven de parade. De mooist versierde boot die deelneemt aan de parade en de mooist versierde woonboot langs de kant krijgen een prijs. De boten zijn niet alleen versierd voor 23 december, maar drie weken lang: op 10 december gaf de burgemeester het startsein voor het bredere evenement Winter Magic Amsterdam, waarbij dertig boten de lichtjes ontstaken en als hoogtepunt de speciaal ontworpen verlichting van de Magere Brug over de Amstel aanging.

Lees ook:Succesvolle Christmas Canal Parade in Amsterdam
Lees ook:Illuminade in Amsterdam
Lees ook:Christmas Canal Parade Amsterdam gaat niet door
Lees ook:Amsterdam Light Festival
Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>