Horecavakbeurs en European Fine Food Fair 2011 Maastricht

IMG_20160518_132714Maastricht is van maandag 31 januari tot en met donderdag 3 februari 2011 de gastronomische hoofdstad van Nederland (2012: klik hier). De MECC opent maandag haar deuren voor de 17e editie van de vakbeurs voor topgastronomie European Fine Food Fair (EFFF, tot en met 2 februari) en de 57e editie van de horecavakbeurs BBB (tot en met 3 februari). De BBB is de oudste horecavakbeurs van Nederland: de EFFF richt zich op  het topsegment, de BBB is een complete vakbeurs voor iedere horecaondernemer. Dit jaar staat ‘de echte ondernemer‘ centraal.

 

De deelgebieden zijn: hotels, restaurants en lunchrooms, fastservice en cafés. Voor ieder deelgebied worden sessies georganiseerd op het Themaplein. Daarnaast is er een Speciaalbierplein en worden er allerlei wedstrijden georganiseerd. Stichting Europa Culinair organiseert zeven wedstrijden om het horecavak te promoten, zoals serveer –en gastheer/vrouw wedstrijden. Die vinden al meer dan dertig jaar plaats tijdens de BBB en zijn er dan ook niet meer weg te denken. Daarnaast zijn er het NK Biertappen, de Columbus Trofee (een aanmoedigingsprijs), de Uncle Ben’s Ring (een hoge koksonderscheiding) en het NK Oesters Openen. De deuren zijn maandag tot en met woensdag open van 11.00 tot 18.00 uur, donderdag tot 17.00 uur. Entree; zie website.

 

De EFFF is ‘dé inspirerende vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen en fungeert als ontmoetingsplaats voor beslissingsbevoegde topchefs, restaurateurs, patissiers en sommeliers uit de hoogste klassen van de gastronomie’, aldus de website. Deze editie staat in het teken van ‘internationalisering door regionalisering’: gastronomische regio’s presenteren zich op regiopleinen, met inspirerende demo’s van (sterren)chefs in het hart van ieder regioplein. De deuren staan maandag tot en met woensdag open van 11.00 tot 18.00 uur, maar alleen voor een streng geselcteerd gezelschap, om de topkwaliteit te garanderen, aldus de website.

Lees ook:BBB Horecavakbeurs 2012 Maastricht
Lees ook:Week van de Gastronomie in Maastricht
Lees ook:Horecavakbeurs en Fine Food Fair Maastricht
Lees ook:HorecaEvenTT 2010 in Assen
Lees ook:Horecava 2011 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>