Horecavakbeurs en Fine Food Fair Maastricht

Maastricht is van maandag 25 tot en met donderdag 28 januari 2010 vier dagen de gastronomische hoofdstad van Nederland (2012: klik hier). De MECC opent deze dagen haar deuren voor de 16e editie van de vakbeurs voor topgastronomie European Fine Food Fair (EFFF) en de 56e editie van de horecavakbeurs BBB (de oudste van ons land). Maandag verricht Matthijs van Nieuwkerk van ‘De Wereld Draait Door’ de officiële opening; ook topkok Cas Spijkers krijgt er een rol in. De Nacht van de Gastronomie gaat dit jaar niet door.

Dinsdag organiseert Koninklijke Horeca Nederland het symposium ‘Zet meer waarde op de kaart’, over innovatie in de horeca vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Nieuw is de aanwezigheid van de Culibus: een IP-bus annex sterrenrestaurant dat langs kinderziekenhuizen en achterstandswijken rijdt om kinderen een ‘sterrenmaaltijd’ voor te schotelen. Er zijn een aantal kook –en serveerwedstrijden, waaronder de Gastvrijheidgilde bokaal op dinsdag en het NK Oesters Openen op woensdag. Op het grote Kooktheater wordt gestreden om het Glazen Kalf die Cas Spijkers uiteindelijk zal uitreiken.

De eerste dag wordt ook het restaurant van het Jaar bekendgemaakt. Woensdag is er een hoteltop voor middelbare hotelscholen. Het Koksgilde verzorgt doorlopend kookdemo’s, het Gastvrijheidgilde baristademo’s –en workshops. Er is een enorme keuken ingericht met alle denkbare technieken. Het paviljoen Limburgse Streekproducten ontbreekt ook dit jaar niet in de MECC. De EEEF is bedoeld voor de top van de gastronomie en is alleen op uitnodiging te bezoeken. BBB bezoekers moeten zich vooraf registreren en onder andere hun Kamer van Koophandelnummer invullen. De deuren zijn alle dagen geopend van 11.00 tot 18.00 uur, donderdag tot 17.00 uur.

Lees ook:Week van de Gastronomie in Maastricht
Lees ook:Horecavakbeurs en European Fine Food Fair 2011 Maastricht
Lees ook:Eten en drinken op niveau in Maastricht
Lees ook:Najaarsbeurs Beleef! In MECC Maastricht
Lees ook:Horecava 2012 in RAI Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>