Nationale Complimentendag op woensdag 1 maart

Woensdag 1 maart is het Nationale  Complimentendag. Elkaar verrassen doen we al volop op Valentijnsdag, Secretaressedag, Moeder- en Vaderdag, maar die dagen heeft de commercie een stevige vinger in de p[ap. Een compliment uitdelen kost niks, maar doet goed. Door complimenten krijg je een positief zelfbeeld. We beoordelen onszelf deels op basis van de feedback die we ontvangen.

Een positief zelfbeeld fungeert als buffer tegen negatieve invloeden en is gerelateerd aan gezondheid en geluk. Positieve feedback kan daarnaast leiden tot een positievere beoordeling door anderen, wat kan zorgen voor nóg meer complimenten. Kortom: hoogste tijd om elkaar wat vaker eerlijk te vertellen wat we positief en mooi vinden aan de ander. Uit onderzoek vorig jaar bleek dat 85% van de vrouwen zich zelfverzekerder voelde na het krijgen van een compliment. Ook bleek daaruit dat we massaal vinden dat we niet alleen meer complimenten willen ontvangen (49,6%), maar dat we ze ook meer zouden willen geven (50,1%).

Lees ook:Dinsdag 1 maart Complimentendag: complimenten bevorderen positief zelfbeeld
Lees ook:9292 nu bereikbaar via Whaltsapp
Lees ook:Ouders bepalen op proef zelf schoolvakanties
Lees ook:Zondag 1 maart: Nationale Complimentendag
Lees ook:Nederland kiest voor én tegen Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>