Blue Monday, de somberste dag van het jaar: onzin?

Maandag 19 januari is het Blue Monday: de somberste dag van het jaar (2017: klik hier). In 2005 bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall een wetenschappelijke formule om te bewijzen dat we ons op de derde maandag in januari het meest dépri voelen. Het weer is nat, koud en somber, de lente is ver weg en van goede voornemens rond oud en nieuw jaar is weinig terechtgekomen. De feestdagen waren duur, de rekeningen voor het nieuwe jaar stromen binnen, het eerste salarisstrookje valt tegen en het duurt nog maanden voor de vakantie in zicht komt.

Volgens diezelfde formule zou de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, de vrolijkste dag van het jaar zijn. Dan veren we op, met de vakantie in zicht. Daarmee kwam ijsfabrikant Wall’s: een gelukkige dag schreeuwt immers om iets lekkers als beloning. De formule is: W+(D-d)]x TQ gedeeld door M x Na. (W=het weer, D=dept (schulden) minus d= salaris van januari, T=tijd sinds Kerstmis, Q=periode waarin het niet lukte een slechte gewoonte af te leren, M=algemene motivatie en NA=noodzaak om actie te ondernemen en er iets aan te doen).

Het duizelt me om de oren, maar misschien is het opgeklopte onzin en praten we mekaar alleen maar iets aan. Mij lijkt de beste remedie: laat je niet gek maken. Ga sporten, joggen of naar de zonnebank. Blijf in bed liggen en zet een lekkere film op. Blue Monday gaat vanzelf weer voorbij. Als dat inderdaad de somberste dag van het jaar is, dan kan het daarna alleen maar beter worden!

Lees ook:Blue Monday – de somberste dag van het jaar
Lees ook:Blue Monday – het komt vast wel weer goed
Lees ook:Blue Monday: lach de dip lekker weg
Lees ook:Blue Monday: laat je niet gek maken!
Lees ook:Blue Monday Challenge: tegen de januaridip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>