Galerijen flat Leeuwarden spontaan ingestort

In Leeuwarden zijn de galerijen van een flat aan de Antillenweg spontaan ingestort. Over vijf woonlagen gaapt precies in het midden van het gebouw een gaat in de vloer van de galerijen. Volgens een woordvoerder van de politie is waarschijnlijk op de bovenste verdieping een deel van de galerij over een breedte van 4 meter omlaag gekomen die delen van de vier eronder gelegen galerijen meesleurde.

 

Van sommige woningen sneuvelden de ruiten. Niemand raakte gewond. Bewoners die de liften en trappenhuizen niet meer kunnen bereiken, werden met een hijskraan door de brandweer geëvacueerd en worden opgevangen in een sporthal in de buurt. Politie en brandweer onderzoeken de constructie van de rest van de galerijen. Anders bewoners moeten binnenblijven: ze mogen de galerij niet op, tot duidelijk is dat die veilig is. De flat dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Volgens de eigenaar, woningbouwcoöperatie WoonFriesland, waren de flats goed onderhouden.

Lees ook:Strooizout oorzaak instorten Antillenflat Leeuwarden
Lees ook:Grote brand in Rotterdam
Lees ook:Drachten: zes appartementen ingestort na explosie
Lees ook:Zeker 1 dode na explosie flat Alphen aan de Rijn
Lees ook:Dak Albert Heijn in Tilburg ingezakt door sneeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>