Zeker 1 dode na explosie flat Alphen aan de Rijn

In een flat aan de Argostraat in Alphen aan de Rijn ontstond vanmiddag rond 13.00 uur een grote brand na een explosie in een flat op de zesde en hoogste verdieping van het gebouw. De vlammen sloegen uit het dak; van twee flatwoningen werd de gevel weggeblazen, net als de vloer en een deel van de balustrade.

 

Aan de achterkant prijkt een gapend gat en  huisraad werd de straat opgeblazen. Ook woningen op de vijfde en vierde verdieping zijn zwaar beschadigd. Er is zeker één dode gevallen, maar volgens RTL Nieuws maken  verschillende media  melding van meerdere doden. Een nog onbekend aantal gewonden is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zou het om een gasontploffing gaan en zou er asbest kunnen zijn vrijgekomen. Het hele flatgebouw met  84 woningen is ontruimd. Bewoners worden in de buurt opgevangen en er is een plek ingericht waar gewonde mensen zich kunnen melden voor behandeling.

Lees ook:Grote brand in Rotterdam
Lees ook:Schietpartij kickboksgala: dode en meerdere gewonden
Lees ook:Drachten: zes appartementen ingestort na explosie
Lees ook:Ontruiming in Vlaardingen na brand in bakkerij
Lees ook:Galerijen flat Leeuwarden spontaan ingestort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>