Koninklijk Huis heeft eigen YouTube kanaal

De Rijskvoorlichtingsdienst (RVD) heeft een  YouTube kanaal geopend over het Koninklijk Huis. Was de Koningin tijdens haar laatste kerstboodschap nog behoorlijk negatief over  nieuwe media en de virtuele wereld, nu lijkt de familie een inhaalslag naar de 21e eeuw te maken. Op het kanaal staat zowel actueel als historisch beeldmateriaal over leden van het Koninklijk Huis: reportages over het werk van de Koningin, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, maar ook: troonredes, huwelijken en kersttoespraken. 

 

Ook zijn er oudere beelden, zoals van Koningin Wilhelmina in ballingschap in Londen, Prinses Juliana met haar dochters in Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898. Het kanaal zal regelmatig worden ververst met actuele en historische beelden. Opdit moment staan er zo’n honderd filmpjes op het kanaal, maar de RVD belooft dat het er snel meer zullen worden.

Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Kijkdagen efstukken koningin Juiliana
Lees ook:Juliana even terug op paleis Soestdijk
Lees ook:Bezoek prinses Beatrix aan Weeshuis Buren uitgesteld
Lees ook:Veiling spullen koningin Juliana van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>