Doorwerken tot je 70 bent!

Als het aan minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken ligt, werken we in de toekomst door tot we 70 zijn. Dat zegt hij in een interview in de Telegraaf-op-zondag. Het verleggen van de pensioengrens naar 67 jaar is waarschijnlijk onvoldoende om de kosten van de vergrijzing op te vangen, omdat mensen ouder worden en de beroepsbevolking vanaf 2010 krimpt. De commissie Bakker onderzocht hoe meer mensen aan het werk kunnen blijven, maar Donner vindt hun oplossingen ‘vrij traditioneel’. De commissie stelt voor dat de leeftijd dat je pensioen krijgt vanaf 2016 elk jaar een maand opschuift, tot in 2040 de nieuwe pensioengrens 67 jaar is. Donner heeft een andere rekensom en komt op 70 jaar.

Zie ook ‘Nederlanders worden steeds ouder‘.

‘Als de levensverwachting in de tussentijd tien jaar langer wordt, moet die leeftijd weer ter discussie gesteld worden’, aldus de minister. Voor mensen tussen 55 en 65 verandert niets, mensen tussen 45 en 55 moeten een maand per jaar langer werken en mensen tussen 35 en 45 twee maanden per jaar. Die mensen komen vanaf 2040 op een pensioenleeftijd van 70 jaar. Het kabinet wil vasthouden aan de leeftijdsgrens van 65 jaar en reageert na de zomer het uitgebreid op het rapport van de commissie-Bakker. PvdA en SP zien er niets in. De PvdA is not amused en vindt dat Donner achter het uitgangspunt van het kabinet moet staan. Volgens Kamerlid Jacques Tichelaar ‘leidt het tot niets en maakt het de mensen ongerust’. De fractieleider van de SP, Agnes Kant, noemt het plan ‘aperte onzin: opnieuw verspreidt Donner doemscenario’s om Nederland rijp te maken voor vergaande verslechteringen van onze sociale zekerheden.’

Lees ook:Donkere wolken boven Nationaal Historisch Museum
Lees ook:Maand langer strippenkaart in Zuid-Holland
Lees ook:Hommeles op stadhuis Rotterdam
Lees ook:Algeheel rookverbod komt terug
Lees ook:Minister ontziet omroeporkesten

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Doorwerken tot je 70 bent!

  1. Ko Dekker

    Ik ben nu 82 en ik werk nog volop! Maar dan wel als zelfstandige (vertaler), zodat ik zelf mijn tijd kan indelen.
    Ik ben van plan zeker nog 8 jaar zo door te gaan.
    Waarvan akte !!!!

      /   Reply  / 
  2. rene arns

    Minister Donner ziet de bui al hangen. Pensionen zijn niet meer te betalen. Zie de grote head en shoulder formations in de Dow en de S&P 500 ze geven een projectie af voor de Dow 3000 en de S&P500 750. “Fundamentals come always out in the charts first”. Laten nou net de pensionfondsen veel in aandelen zitten. Ze zouden ons geld in deze tijd moeten beleggen in goud en grondstoffen. Tevens zitten we in de Kondratieff winter de periode van afbraak en sanering van het financiele systeem.

      /   Reply  / 
  3. donner

    Donner schaam je idioot!
    Nu kunnen ze de mensen tot hun 70ste uitknijpen.

      /   Reply  / 
  4. Rene

    Typisch een idee uit de koker van dhr Donner. Een wereld vreemde workaholic die totaal het contact met de wereld om zich heen kwijt is.

      /   Reply  / 
  5. Koos

    Jammer, alle vorige kabinetten wisten dat dit eens ging gebeuren, wat hebben ze er aan gedaan om dit te voorkomen, helemaal niets. Steek je kop in het zand politiek heet dit!
    Het huidige AOW systeem werkt niet meer, komt ook dat er veel nieuwe nederlanders zijn bijgekomen die aanspraak maken op AOW terwijl het aantal werkende niet toeneemt.
    De generatie die er straks gebruik van wil maken krijgt straks minder dan nu, maar ze hebben wel altijd opgebracht voor die groep die nu AOW heeft. Erg onrechtvaardig!

      /   Reply  / 
  6. Piet

    waar is al het geld gebleven dat wij de oudere generatie met zoveel mensen hebben opgebracht.de meesten werken al ruim 40 jaar.
    Ik stop met werken als ik 65 ben.Als ik dan tekort kom ga ik maar jatten want dat hebben ze bij ons al 40 jaar gedaan Donner ga maar fietsen en kom nooit meer terug.

      /   Reply  / 
  7. ad

    De generatie welke nu aan de beurt is om a.o.w. te beuren heeft ongeveer 40 jaar gewerkt om alle a.o.w.ers van een uitkering te voorzien. De generatie die na ons komt is begonnen met werken toen ze ongeveer 20 waren, dus vij jaar later. Het geld wat wij met zijn allen opbrengen gaat niet in een potje, maar wordt meteen uitgekeerd, is mij altijd geleerd.Ik heb geen pensioen, dus moet het met mijn a.o.w.doen, maar heb toch zoveel gespaard dat ik een huis vrij op naam heb, wat de huidige generatie waarschijnlijk niet zal kunnen,in de jaren dat ze werken,daarom eet ik mijn huis maar op als ik 65 word.Ik heb in de jaren wel geleerd om voor mijzelf te zorgen want mijn baas(de overheid)heeft al die jaren mijn belastinggeld en waarschijnlijk ook mijn a.o.w.geld lopen te verbrassen. hier word ik de verbrasser genoemd, omdat ik dit overal vertel. Maar we zullen wel zien waar hetschip strand, want stranden zal het, maar ik weet nog niet wanneer.

      /   Reply  / 
  8. jj

    donner ga zelf maar door werken tot 85 jaar
    helaas ik niet

      /   Reply  / 
  9. Pierre

    Dat de heren hobbyisten op de pluche in het kabinet zelf langer doorwerken vind ik vanzelf sprekend,zij hebben op kosten van de belastingbetaler kunnen studeren en zijn later aan het werk gegaan met daar bij behorend salaris,m.a.w zij kunnen een goed pensioen opbouwen.
    Voor 1996 toen b.v.het ABP nog een overheidsdienst was is het door “struikrovers” lees het toenmalige kabinet, ten dele leeggeroofd om de begroting te dichten en later aan de sociale partners overgedragen,nu moeten wij daar om boeten,ik zelf werk al 46 jaar,diverse opleidingen en beroepen met pensioengaten om uit de wao te blijven met een “slechte rug” en het einde is nog niet in zicht,mijn motto is: zolang ik die pijn voel is er leven,maar eens mag het minder worden met een redelijk pensioen.
    Geachte mijnheer Donner U heeft goed praten op die pluche stoel en kijk uit dat U niet te lang blijft zitten,want ook daar kan men rugklachten door krijgen,m.a.w.ga snel verkassen en echt werk verrichten,b.v in de bouw of een ander zwaar beroep.

      /   Reply  / 
  10. Henk de Graaf

    als die graaiers en zakkenvullers nu eens doorwerken tot hun 75e en de huidige generatie tot hun 60e Het geld wat dan tekort komt kunnen deze bewindslieden nu in een potje stoppen want met zo,n riant salaris merk je daar niets van als je wat moet inleveren.Als je 6 tom per jaar krijgt dan kan je heus wel wat missen.Laten ze daar maar eerst mee beginnen.Mensen met topsalarissen wat inleveren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>