Bouwend Nederland nodigt uit: zaterdag 4 juni Dag van de Bouw

IMG_20160511_192203Zaterdag 4 juni vindt de tiende editie plaats van de Dag van de Bouw. Zo’n 200 bouwlocaties in het hele land zijn gaan van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek (lijst: klik hier). Bouwend Nederland en andere bouwbedrijven geven iedereen op deze dag de gelegenheid om achter de bouwhekken te komen kijken, die normaal gesproken gesloten zijn. De toegang is gratis en jong en oud kan er terecht. Vorig jaar trok de open dag ruim honderdduizend bezoekers.

Boven de ingang van opengestelde bouwprojecten lokken vlaggen en spandoeken het publiek. Zelf zag ik de afgelopen jaren onder meer hoe de bouw verliep van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De gebouwen waren compleet gestript en het leek wel ‘of het nooit meer goed zou komen’. Toen ze als Feniks uit de as verrezen, ‘leek een wonder geschied’. Ook bouwputten van de Noord/Zuidlijn waren jarenlang het bekijken waard. Boven de grond heb je er geen idee van hoe immens de ruimte eronder is. Dit jaar zijn vier in aanbouw zijnde stations open (zoals onder het Centraal Station), maar je moet wel van tevoren reserveren, omdat er een maximaal aantal bezoekers geldt. Bij de meeste bouwlocaties in het land is vooraf reserveren niet nodig: je kunt gewoon een kijkje komen nemen.

Lees ook:Zaterdag 20 mei: 11e editie Dag van de Bouw
Lees ook:Dag van de Bouw 2015
Lees ook:Premier Rutte opent Dag van de Bouw
Lees ook:Dag van de Bouw 2011
Lees ook:Kijkje achter de hekken op Dag van de Bouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>