KNMI: code geel in kustprovincies en IJsselmeer

IMG_20160516_161545In het westen en noordwesten van het land komen zware windstoten voor tot 80 kilometer per uur. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Friesland en het IJsselmeer. Vooral in het noorden en noordoosten van het land valt regen; in de rest van het land slecht lokaal enige motregen.

Met temperaturen van 8 in het noorden tot 12 graden in het zuiden is het vanavond zeer zacht. Maandag trekt de regen langzaam naar het zuiden en klaart het vanuit het noorden op. Het kwik ligt iets lager: een graad op zes. Vanuit het noorden draait de wind naar west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, al waarschuwt het KNMI dat de wind maandag nog een tijd hard kan zijn.. In het zuiden blijft de wind uit het zuidwesten komen en is matig tot vrij krachtig.

Lees ook:KNMI: zuidwesterstorm op komst
Lees ook:Kans op onweer en windstoten op Bevrijdingsdag
Lees ook:KNMI geeft code geel voor bijna heel Nederland: het gaat flink plenzen
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer: code geel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>