KNMI waarschuwt voor extreem weer

IMG_20160516_161545Vanuit het noorden trekken op dit moment sneeuwbuien het land over. De sneeuw trekt in de loop van de ochtend en de middag naar het midden, zuiden en zuidwesten. Het KNMI heeft code oranje (extreem weer) uitgegeven voor Friesland, Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, code geel (waarschuwing)  voor de rest van het land. De meeste sneeuw wordt in het westen verwacht: volgens het weerinstituut is er 60 procent kans dat op veel plaatsen 3-5 centimeter valt, lokaal 5-10 centimeter. Hierbij wordt het glad. Langs de kust is het tijdelijk rond het vriespunt, elders in het land vriest het enkele graden.

 

De ANWB vreest een zware avondspits: vanmiddag kan er zo’n 300 kilometer file staan, al zou de sneeuwval aan het begin van de avond al voorbij zijn en de files daardoor mee kunnen vallen, aldus een woordvoerder van de ANWB in het NOS Journaal. Voor de wegdiensten wordt het ‘Alle hens aan dek’, zei een woordvoerder van Weeronline. Na de sneeuwbuien klaart het vanuit het noorden op. De wind gaat in het hele land weer naar oost tot noordoost en het wordt opnieuw kouder: ’s nachts min 6 graden aan de kust tot min 12 in het oosten. Boven de sneeuw in het zuidoosten wordt het waarschijnlijk het koudst, min 15 tot min 17 graden.

Lees ook:Zaterdag mogelijk hele dag sneeuw en gladheid – KNMI geeft code geel af
Lees ook:Sneeuwpret in groot deel van Nederland
Lees ook:Koning Winter bereikt Nederland
Lees ook:Veel sneeuw in noorden en oosten
Lees ook:KNMI waarschuwt opnieuw voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>