Zuidwesterstorm op komst: code oranje voor Noord-Holland, Friesland en Groningen

IMG_20160516_161545Er is een zuidwesterstorm op komst. Zondag de tweede helft van de middag en in de avond wordt aan zee zware storm verwacht met windkracht 9. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind uithalen naar windkracht 10, met zware tot zeer zware windstoten: in de noordelijke kustprovincies 90-110 km/uur, in het Waddengebied rond 120 km/uur en elders in het land rond 90 km/uur.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen en code geel voor de rest van het land. Het is dit najaar de vierde storm: tussen 15 en 19 november woedden al drie herfststormen. In de loop van de avond draait de wind naar het westen en komt de storm tot bedaren. Een aantal afvaarten van en naar Vlieland en Terschelling komt te vervallen. De storm van zaterdag speelde de wandeltocht Fjoertoer van Bergen naar Egmond aan Zee parten. Op het strand hadden de wandelaars de wind tegen: veel deelnemers waren niet gekleed op slecht weer, een aantal raakte onderkoeld en moest worden geëvacueerd.

Lees ook:Storm boven Nederland
Lees ook:Carnaval 2017 start met veel regen en wind
Lees ook:KNMI waarschuwt voor noodweer
Lees ook:Herfststorm op komst – zondag aan de kust zuidwesterstorm
Lees ook:Tweede storm in één week raast over Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>